Што е FIKT CodeCup 2019?

 

CodeCup 2019 е натпревар во програмирање на апликации (мобилна апликација, Desktop апликација, веб апликација, игра) наменет за средношколци кои учат во средните училишта низ Република Македонија.

Повеќе информации може да се прочитаат во следниот информативен документ: CodeCup2019 (PDF)